Blogger tarafından desteklenmektedir.

Yüksek Kaliteli Backlink Oluşturmak İçin Ne Yapmalı?

15 Haziran 2017 Perşembe

Yüksek Kaliteli Backlink

Yayınladığımız yayınların daha fazla kişiye ulaştırmak ve etkileşim almak, bütün yazarların hayalidir. Rekabeti fazla olan piyasa içerisindeyiz. Google'a günde kaç milyon tane yazı geliyor kim bilir. Biz bu konumdayken yapmamız gereken kaliteli backlink ağını oluşturmayı sağlamaktır.
Backlink kolay bir iş gibi gözükse de işin içinde bir çok değişkenlikler var. En basit örnek olarak kendinizden düşük bir internet sitesinden backlink almamanız. Bu örnek ile yola çıktığımız da backlink almak gittikçe zorlaşıyor. Kendinizden düşük bir internet sitesinden backlink almak daha kolay olabiliyor. Backlink alma yöntemlerimizi arttırırsak işimizi daha da kolaylaştırabiliriz. Benim kullandığımı ve birçok işin uzmanın kullandığı yöntemler aşağıda ki gibidir;
Kendinizi Tanıtan Bir Yazı Oluşturun
İşin ilk safhasında yapılması gereken en önemli ve can alıcı nokta, bir internet sitesine link vermeden önce kendinizi tanıtan bir yazı oluşturmanız geri dönüşümü arttıracaktır. Yazınızda internet sitenizin ne ile ilgili olduğuna, hedefinin ne olduğuna, ve nasıl bir kitleye ulaşmak istediğine yer verin.Yazınızı uzun tutmamanızı öneririm kısa ve açıklayıcı bir biçimde yazınız.
1. Forumlara Katılın
En basit en etkileşimli yöntemlerden biri forumlara katılın. Forumları etkileşimli bir şekilde kullanmanız;
  • Reklam teklifi almanızı
  • Backlink kazanmanızı
  • Kendinize dost edinmenizi
  • Yazılarınızın daha fazla okunmasını
gibi gözle görülür etkenlerin sizinle buluşmasını sağlar. Her forumda aynı etkileşimi tabi ki alamazsınız. Webmaster forumlarını tercih etmenizi öneririm. Türkiye'de iyi pozisyonlara gelmiş birçok webmaster formu bulunmaktadır.
2. E-Kitap Yazın
E-Kitap pek kullanılmayan ancak hedeflenen başarıya ulaşıldığında internet sitenizin ziyaretçi ile dolmasını sağlayan yöntemdir. E-Kitap sayfalarca olmasına gerek yok. İnsanlara istenilen bilgiyi ve onların paylaşmasını sağlayan bilgiyi vermeniz yeterli olacaktır. Bir E-Kitap yazdınız ve kendinizden eminsiniz oturup ziyaretçilerin sizi bulmasını beklemeyin. Sosyal medyayı, forumları ... en iyi şekilde kullanın.
3. Ücretsiz Ürünler
Birçok kişi ücretsiz ürünleri sever. Sizde bunu değerlendirebilirsiniz. İnternet sitenizde çekilişler yapın. Çekilişe katılmak için birçok ziyaretçi sizi bekliyor. Ziyaretçilerinizi iyi değerlendirin ve olduğunca etkileşim içerisinde olmaya çalışın.
4. Videolar
Youtube'da bir kanal açmanızı öneriyorum. Kanalınıza düzenli videolar ve başarılı çekilmiş videolar yüklemeye dikkat edin. Videolarınızın sonunda kendi internet sitenizin linkini verin. Videolarınız izlendikçe backlink kazanma ve ziyaretçi kazanma olanağınız artacaktır. Bu sayede Youtube'da bir kitleye ulaşmış olacaksınız. 
5. Diğer Bloglar İle Etkileşim İçerisinde Olun
Diğer blogların paylaşımlarına iyi yorumlarda bulunun. " İyi bir makale " yazıp bırakmayın. Konu ile ilgili fikrinizi, bilginizi paylaşmaktan kesinlikle çekinmeyin. Bu olay ile iyi bir kitle oluşturmanın ilk adımlarını atmış olacaksınız. 
6. Misafir Blogculuk
Hala kullanılan ve en sağlam backlink kaynağı olan misafir blogculuk sizin işinize çok yarayacak. İyi bir kitleye sahip olan internet sitesinde misafir olmanız kalıcı backlink ve kalıcı ziyaretçiye sahip olmanızı sağlayacaktır.

Son Söz: Umarım yararlı bir makale olmuştur. Sorularınızı ve sorunlarınızı yorumda belirtebilirsiniz. 
Paylaş :

0 yorum:

Yorum Gönder