Merhaba zeyrekblog takipçileri, Blog yazarak para kazanmanın yolları hakkında bilgi vereceğim. Blogger'dan artık herkesin bildiği gibi para kazanılıyor.İşte para kazanmanın binbir yolu!
1) Google Adsense
Artık klasikleşen ve en çok kazandıran Google Adsense efsanesi, blog işiyle ilgilenenlerin çoğu Google Adsense'yi biliyor. Google Adsense reklamlarını blog adresinize almak için, özgün ve kaliteli içeriğe sahip olmanız gerekiyor. Birçok kişinin yanlış bildiği 6 ay olayı var. Bu olay Türkiye'de uygulanmıyor. Özgün ve kaliteli içeriğe sahipseniz blogdan para kazanmanız 3-4 hafta içerisinde açılacaktır. Gerçekten Onay süreci uzun ve sıkıcıdır.
2) Özel Reklamlar
Blog sitenize özel reklam alabilirsiniz. Kendinize ait banner alanları oluşturarak satışa verebilirsiniz. Bunun için blog sitenizin ziyaretçi kitlesi ve Google'da iyi yerlere gelmiş olması gerekir. Henüz yeni açılmış 1-2 haftalık bloglara kimse reklam vermek istemez.
3) Tanıtım Yazısı Alabilirsiniz
En çok kazandıran yöntem diyebiliriz. Bazı şirketler kaliteli bloglarda tanıtım yazısı yayınlatıyor. Tanıtım yazısı alabilmek gerçekten kolay değil. Bu meseleye tekrardan kaliteli ve özgün içerik giriyor. Tabi ki bunlar yetmiyor, blogunuzun tanınmış olması önemli! Örneğin bloghocam, birçok blog yazarı bu internet adresini biliyor. 2011 Yılında kuruldu ve 5 senelik bir maziye sahip. Eski ve içerik olarak zengin bloglar ön planda!
4) İnternetten Para Kazanma Sitelerinin Tanıtımı
PTC tarzı internet sitelerini tanıtan bir blog kurabilirsiniz. Ödeme yapan PTC sitelerini bulup detaylı bir yazı ve referans linkiniz ile kazanç sağlayabilirsiniz. Ayrıca kaliteli ve özgün bir yazı yazdığınız taktirde Google Adsense onayı alabilirsiniz.
5) Satış OrtaklığıSon dönemlerde sıklıkla artan bir yöntem, kitap gibi satış yapılabilecek ürünleri bloglarda yayınlıyorlar ve ortaklık sağlıyorlar. Örneğin: Kitap 20TL değerinde ise %30'unu siz alabilirsiniz. Satış ortaklığı gün geçtikçe yaygınlaşıyor.
Son Söz: Blog yazarak para kazanmanın yolları ile karşınızdaydım arkadaşlar, umarım aklınızda bir fikir oluşmuştur. Yorum kısmında sorularınızı ve sorunlarınızı belirtebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder